Actueel

Reisje Kreta
ReisorganisatiesVakantie op Rhodos Het eiland Rhodos ligt in de Egeďsche zee en is 77 km lang en het breedste punt bedraagt 37 km. Rhodos behoort tot de Dodecanese eilandengroep en is het op vier na grootste Griekse eiland. Rhodos heeft een rijke historie en wordt elk jaar door veel toeristen bezocht. De Nederlanders bezoeken vooral Rhodosstad, Ixia, Trianda, Lindos en Kolimbia. Er zijn op het eiland veel disco’s en gezellige bars. Het eiland heeft een aantal bezienswaardigheden uit de oudheid zoals Kamiros, de middeleeuwse oude binnenstad van Rhodosstad zelf, Lindos en de vlindervallei.

Rhodos is bergachtig, met in het zuidwesten de berg Akramytis (823m) in het midden de Atavyros (1215m) in het noorden de Profitis llias (800m). Er is verder weinig vlak land, maar dit is wel zeer vruchtbaar. Rhodos heeft ook prachtige stranden van zand en grind en vergeet ook de mooie baaien niet. Je kunt ook naar de naburige eilanden Samos en Kos reizen. Het is mogelijk om daar te overnachten of om op dezelfde dag terug te reizen. Je vaart dan langs de mooie Turkse kust.

Rhodos, het rozeneiland
Of u nou een culturele vakantie, strandvakantie of jongerenvakantie wilt boeken: op Rhodos kan het allemaal. Het is het ultieme vakantieoord voor zon, zee, strand, cultuur en natuur. Het is aan te raden om Rhodos in de maanden buiten de zomer te bezoeken om te genieten van het aangename Middelandse-zeeklimaat. Want voor een zonnige vakantie moet u op het Griekse eiland Rhodos zijn, want deze heeft gemiddeld maar liefst 300 zondagen per jaar. Hotels en appartementen welke vallen in diverse prijsklassen, ze zijn zeker te vinden op Rhodos! Er zal altijd wel een hotel of appartement beschikbaar zijn die voor een aangenaam verblijf op Rhodos zal zorgen. Voor het uitgaansleven moet u in de plaats Rhodos-stad zijn. Bekende uitgaansgelegenheden zijn bijvoorbeeld Faliraki en Bar Street Orfanidou.

Rhodos, bezienswaardigheden
Waar u echt geweest moet zijn als u verblijft op Rhodos?
Filerimos of De Zeven Bronnen, om maar een paar goede voorbeelden te noemen. Een echte aanrader is het oude stadsdeel van Rhodos, welke omgeven is door prachtige stadsmuren. Het is een reis terug naar de middeleeuwen. De mooie oude gebouwen stralen heel veel historie uit. Natuurlijk kun je in Rhodos stad ook heel leuk winkelen. Een aanrader op dit gebied zijn de winkels rond het ‘Plaka’plein. Rhodos-stad is een van de mooiste oude steden van Europa. Een ervaring die zeker niet mag ontbreken gedurende uw vakantie in Griekenland is snorkelen. Hierbij zie je rond de kust van Rhodos net zo veel vis als met duiken! Kortom, op Rhodos hoeft u zich geen seconde te vervelen.

Rhodos, bereikbaarheid
Het eiland is te bereiken per vliegtuig, de vliegduur vanaf luchthaven Schiphol ligt rond 3 uur en 45 minuten.  Een busje brengt je naar het geboekte hotel of appartement, uw reis zal tot in de puntjes verzorgd worden! Wilt u een vakantie naar Griekenland boeken? Ga op vakantie naar Rhodos!