Actueel

Reisje Kreta
ReisorganisatiesPlaatsen op Rhodos Op het eiland Rhodos ontstonden tussen 1000 en 500 jaar voor Christus drie Dorische stadstaten waarvan Kamiros de kleinste is. Lindos aan de oostkust en Ialyssós dat op de heuvel Filerimos ligt zijn de andere twee stadsstaten. Kamiros werd in 226 v Christus en in 142 na Christus door een aardbeving met de grond gelijk gemaakt. In 226 v Christus bouwde men de stad in Hellenistische stijl weer op, maar in 142 na Christus vluchtten de bevolking om nooit meer terug te keren.

Filerimos betekent “vriend der eenzaamheid”. Op deze heuvel vertoeven de Grieken die op Rhodos wonen graag in het weekend. Hier wordt er gebarbecued en geniet men van de gezelligheid. Het uitzicht op deze heuvel is voortreffelijk en een genot voor het oog.

Van juni tot augustus zitten er in de vlindervallei Petaloúdes duizenden vlinders (petaloúdes). De hoeveelheid vlinders is sterk afgenomen, vroeger waren het er honderdduizenden. De afname komt mede door de grote hoeveelheden toeristen. De vlinder komt vooral af op de amberboom, deze boom komt in de vallei in grote getale voor

ReisjeRhodos.nl 2008/2009 © - info@reisjerhodos.nl