Kaart van Aruba
Grotere kaart weergeven
Reisorganisaties

Aruba - Bezienswaardigheden Hieronder een lijst met bekende bezienswaardigheden op Aruba die zeker een bezoekje waard zijn tijdens een verblijf op het eiland.

» Alto Vista Kapel
Deze door Spaanse misionarissen kapel werd in 1750 gebouwd. Elke dinsdag wordt er een dienst gehouden.

» Hooiberg
Middenop Aruba staat de 165 meter hoge Hooiberg. Deze berg heeft de vorm van een hooiberg en is vrijwel vanaf het gehele eiland zichtbaar. De top is bereikbaar via 562 treden en op heldere dagen is het zelfs mogelijk om Venezuela te zien liggen. De berg betaat uit een granietachtig gesteente.

» Jamanota
Jamanota is de hoogste berg van Aruba en is 188 meter hoog. Vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Aan de zuidkant van de berg leven wilde parkieten, maar ook wilde geiten en ezels.

» Fort Zoutman
Fort Zoutman werd in 1795 gebouwd en is het oudste gebouw van Aruba. Het fort werd gerestaureerd en huist tegenwoordig het Arubano Museum met een goed beeld van de koloniale geschiedenis van Aruba.

» Bushiribana Ruines
De Bushiribana Ruines zijn de restanten van een oude goudsmelterij welke van 1825 tot 1915 in gebruik was. Destijds werd er 3 miljoen pond aan goud geproduceerd. De runes van historische waarde, maar er zijn geen borden of gidsen.

» Aruba Alo fabriek en museum
In deze moderne Alo vera fabriek zie je de productie van blad tot verschillende producten. Gidsen vertellen er graag meer over. In het bijbehorende museum kun je de 160 jaar geschiedis van de productie zien.

» Natural Bridge
In 2005 stortte n van Aruba's meest unieke bezienswaardigheden in; de Natural Bridge. Iets verderop ligt echter nog een kleiner exemplaar, dat ook zeker een bezoekje waard is.

» Cura di Tortuga
Aan de noordkust van Aruba ligt Cura di Tortuga, een natuurlijk zwembad. Deze plaats is echter alleen per jeep of paard te bereiken in verband met ruige landschappen die doorkruist moeten worden. Neem zeker wat drinken, eten en een camera mee.

» California vuurtoren
Op de meest noordelijke punt van Aruba staat de stenen California vuurtoren. Deze is vernoemd naar een vrachtschip dat vlak voor de kust van Aruba verging. De hoge ligging geeft een schitterend uitzicht op de stranden aan de westkust van het eiland.

» Molen
Vlakbij Eagle Beach staat The Mill, een Nederlandse molen uit 1804. Deze molen werd begin jaren zestig naar Aruba verscheept en in de oorspronkelijke staat herbouwd. De molen heeft een oud-hollands interieur en er is tegenwoordig een restaurant in gevestigd.

ReisjeAruba.nl 2009 © - info@reisjeAruba.nl