Actueel

Reisje Kreta
ReisorganisatiesMallorca - Reisperiode Mallorca is een bestemming voor elk jaargetijde. Het eiland heeft een Middellands Zeeklimaat wat zorgt voor hete en droge zomers en milde, vochtige winters. De mooiste reistijd blijft echter persoonlijk.

Strandliefhebbers kunnen Mallorca het beste in de maanden juni tot en met september bezoeken. Juli en augustus kunnen bovendien zeer warm worden met temperaturen oplopend tot 38 graden celcius.

De overige maanden oktober tot en met mei zijn bijvoorbeeld ideaal voor het maken van wandel- en fietsvakanties. Oktober wordt ook wel de gouden maand genoemd met zeer aangename temperaturen en af en toe een bui. Medio december heerst er vaak een paar weken de 'Peqeuno Verano', de kleine zomer. Het is dan warmer, de lucht strakblauw en er schijnt een heerlijk zonnetje.

Half januari staan zeven miljoen amandelbomen in bloei wat een bijzonder schouwspel oplevert. Sneeuw valt er overigens zelden in Mallorca. De maand mei is ook een mooie maand; het eiland staat dan volop in bloei met korenbloemen, margrieten en papavers. De lucht is dan helder en fris.

ReisjeMallorca.nl 2008/2009 © - info@reisjemallorca.nl